ßßß Cookit - przepis na Łosoś w miodzie

Łosoś w miodzie

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magazyn Kuchnia
Fot. Jarosław Madejski
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1.5 kg filetów z łososia ze skórą
oliwa
sól
1 ząbek czosnku
3 łyżki ziarnistej musztardy
2 łyżki łagodnego miodu
1/2 łyżeczki octu jabłkowego
1/2 łyżeczki kminku
pieprz
Łosoś w miodzie - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik, ustawiając opcję grill. Ruszt wyściełamy folią aluminiową, smarujemy oliwą. Układamy łososia skórką do dołu, solimy. Rozcieramy czosnek z odrobiną soli, mieszamy z musztardą, miodem, octem, zmielonym kminkiem i 1/4 łyżeczki pieprzu. Mieszaniną smarujemy rybę. Pieczemy 12-15 minut. Uwaga: łososia możemy także przyrządzić na zwykłym grillu lub na patelni grillowej.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174602008/losos w miodzie/p