ßßß
Fot. Jarosław MadejskiCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1.5 kg filetów z łososia ze skórąoliwasól1 ząbek czosnku3 łyżki ziarnistej musztardy2 łyżki łagodnego miodu1/2 łyżeczki octu jabłkowego1/2 łyżeczki kminkupieprzŁosoś w miodzie - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik, ustawiając opcję grill. Ruszt wyściełamy folią aluminiową, smarujemy oliwą. Układamy łososia skórką do dołu, solimy. Rozcieramy czosnek z odrobiną soli, mieszamy z musztardą, miodem, octem, zmielonym kminkiem i 1/4 łyżeczki pieprzu. Mieszaniną smarujemy rybę. Pieczemy 12-15 minut. Uwaga: łososia możemy także przyrządzić na zwykłym grillu lub na patelni grillowej.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu