Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Szybko i smacznie'

Zdjęcie nadesłane na konkurs 'Szybko i smacznie'Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Orzechowa
brukselka - składniki:150 g
brukselki1/4
jabłka10 g obranych
pistacji1 łyżeczka
oleju rzepakowego1 ząbek
czosnkusólpieprzOrzechowa
brukselka - sposób przygotowania:
Brukselkę pokrój na ćwiartki i wrzuć na rozgrzany
olej, podduś bez przykrycia aż zmięknie, dodaj posiekany
czosnek i
jabłko pokrojone wraz ze skórką w kostkę, pod koniec dorzuć posiekane
orzechy (
pistacje, włoskie, pekan) - dopraw do smaku
solą i
pieprzem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu