ßßß
Zdjęcie nadesłane na konkurs 'Szybko i smacznie'Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Orzechowa brukselka - składniki:150 g brukselki1/4 jabłka10 g obranych pistacji1 łyżeczka oleju rzepakowego1 ząbek czosnkusólpieprzOrzechowa brukselka - sposób przygotowania: Brukselkę pokrój na ćwiartki i wrzuć na rozgrzany olej, podduś bez przykrycia aż zmięknie, dodaj posiekany czosnek i jabłko pokrojone wraz ze skórką w kostkę, pod koniec dorzuć posiekane orzechy (pistacje, włoskie, pekan) - dopraw do smaku solą i pieprzem.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu