Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia

Fot. Jarosław MadejskiCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1.5 kg filetów z
łososia ze skórą
oliwasól1 ząbek
czosnku3 łyżki ziarnistej
musztardy2 łyżki łagodnego
miodu1/2 łyżeczki
octu jabłkowego1/2 łyżeczki
kminkupieprzŁosoś w miodzie - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik, ustawiając opcję grill. Ruszt wyściełamy folią aluminiową, smarujemy
oliwą. Układamy
łososia skórką do dołu, solimy. Rozcieramy
czosnek z odrobiną
soli, mieszamy z
musztardą,
miodem,
octem, zmielonym
kminkiem i 1/4 łyżeczki
pieprzu. Mieszaniną smarujemy
rybę. Pieczemy 12-15 minut. Uwaga:
łososia możemy także przyrządzić na zwykłym grillu lub na patelni grillowej.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu