Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor BeciaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (10 głosów)ryż(najlepiej pełnoziarnisty)groszek i marchewka z puszkipierś z indyka lub kurczakazioła prowansalskiełyżka masłasólpieprzlistek laurowyIlość groszkumarchewki i ryż u już od was zależy.Ryż z marchewka, groszkiem i drobiem - sposób przygotowania: Ryż ugotować z jednym listkiem laurowym i solą (ja daję jeden listek na dwie filiżanki ryżu). Pierś z kurczaka/indyka pokroić w małe kawałki, posolić, popieprzyć i posypać ziołami (ja ich nie żałuje :) ) i smażyć na maśle. Jak mięso będzie już gotowe dosypać już ugotowany ryż, marchewkę i groszek (bez zalewy). Krótko podsmażyć. Można dodać jeszcze trochę masełka do smaku. Gotowe!Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu