Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor dorota20wCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)2 jajka1/2 szkl. kiełków mieszanychkromka chleba na zakwasiemasłogotowana marchewkazioła prowansalskiepieprzsólOmlet z marchewką, kiełkami i chlebem na zakwasie - sposób przygotowania: Marchewkę wrzucamy na patelnię, podgrzewamy. Chleb smarujemy masłem, kroimy w kostkę. Jajka wylewamy do miseczki, roztrzepujemy z przyprawami, wylewamy na patelnię do marchewki, posypujemy kiełkami i chlebem. Przykrywamy przykrywką i smażymy ok 5 min.Pomysły na jesienne śniadania: omlet z dynią, chilli i serem pleśniowymPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu