Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Leo_PanterCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)2 cienkie kromki jasnego
chlebaplaster goudykilka cienkich jak papier plasterków
czerwonej cebuli1
jajkołyżeczka
przecieru pomidorowegoszczypioreksólpieprzmasłoGorące kanapki z
przecierem pomidorowym - sposób przygotowania: Skórkę
chleba lekko zwilżamy
wodą, rozsmarowując ją palcem. Jedną kromkę smarujemy przecierem, kładziemy na niej plaster
sera i plasterki
cebuli. Przykrywamy drugą kromką, ściskamy.
Jajko rozbijamy na płaskim talerzu, dodając
sól i
pieprz. Kanapkę wkładamy do
jajka najpierw jedną,
potem drugą stroną tak, by
chleb "wypił" zawartość talerza. Smażymy z obu stron na
maśle, na złoty kolor. Podajemy natychmiast, obficie posypując posiekanym
szczypiorkiem. Zagryzamy marynowaną
papryką.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu