ßßß Cookit - przepis na Gorące kanapki z przecierem pomidorowym

Gorące kanapki z przecierem pomidorowym

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Leo_Panter
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
2 cienkie kromki jasnego chleba
plaster goudy
kilka cienkich jak papier plasterków czerwonej cebuli
1 jajko
łyżeczka przecieru pomidorowego
szczypiorek
sól
pieprz
masło
Gorące kanapki z przecierem pomidorowym - sposób przygotowania: Skórkę chleba lekko zwilżamy wodą, rozsmarowując ją palcem. Jedną kromkę smarujemy przecierem, kładziemy na niej plaster sera i plasterki cebuli. Przykrywamy drugą kromką, ściskamy. Jajko rozbijamy na płaskim talerzu, dodając sól i pieprz. Kanapkę wkładamy do jajka najpierw jedną, potem drugą stroną tak, by chleb "wypił" zawartość talerza. Smażymy z obu stron na maśle, na złoty kolor. Podajemy natychmiast, obficie posypując posiekanym szczypiorkiem. Zagryzamy marynowaną papryką.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-4847328/gorace+kanapki+z+przecierem+pomidorowym/p