Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor SofiaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)100 gr.
margaryny3/4 garnuszka
cebuli w kostke1 lyzeczka katczup1 lyzeczka
maki1 kostka
bulionu z kurczaka rozpuszczona w 1 garnuszku goracej
wody3
zoltkaokolo 1/4 garnuszkarzadkiej
smietankimakaron z rozowym sosem - sposób przygotowania: Na malym ogniu krystalizowac
cebule w
margarynie(musi byc przezroczysta i dobrze ugotowana, ale nie brazowa), dodac
ketczup, mieszajac , dodac
make rozmieszac i powoli wlewac rozpuszczony
bulion. Gotowac mieszajac 1 minute (caly przepis jest robiony na malym ogniu).
Miedzy czasie , "zahartowac"
zoltka: rozmieszac je lyzeczka i wlewac powoli goracy sos , mieszajac energicznie, zeby sie nie sciely. Polaczyc z sosem, na bardzo ale bardzo malym ogniu mieszajac, nie powinny sie gotowac tylko mocno podgrzac. Na koniec wlac
smietanke, wymieszac i odstawic. Nie mieszkam w Polsce, nie
moge podac nazwy
smietanki, ale ma byc slodka i nie gesta.
Makaron (dowolny) mozna posypac
serem, jest dobry z pokrojonym
jajkiem na twardo.smacznego!!Łatwy sposób na przygotowanie sytego
makaronu z
pieczarkamiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu