ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia południowoamerykańskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (9 głosów)Argentyńskie gnocchi - składniki:4 szklanki mleka1.5 szklanki kaszy manny1/2 szklanki pokrojonego w kostkę masła1 szklanka kwaśnej śmietany3/4 szklanki startego parmezanu1/2 szklanki posiekanych orzechów pecan lub włoskichsólgałka muszkatołowa2 żółtkaArgentyńskie gnocchi - sposób przygotowania: Zagotuj mleko. Powoli, ciągle mieszając drewnianą łyżką, wsypuj kaszę mannę. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut, cały czas mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj masło, pół szklanki parmezanu, śmietanę, orzechy, szczyptę gałki i żółtka. Wymieszaj, posól. Masę rozsmaruj na stolnicy, wytnij kółeczka (np. szklanką), posyp resztą parmezanu. Gnocchi ułóż na blasze wyłożonej pergaminem, piecz na złoty kolor w temp. 175°C (20 minut).Gnocchi ziemniaczaneGnocchi, czyli włoskie kopytka
... noquis. Inni twierdzą, iż celebruje się je w tym czasie, gdyż to właśnie 29 obchodzony jest dzień świętego Panatelona, jednego z patronów Wenecji. Argentyńskie gnocchi Składniki: 4 szklanki mleka 1.5 szklanki kaszy manny 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę masła 1 szklanka kwaśnej śmietany 3/4 szklankiCiepła kolacja z kaszą
). Argentyńskie gnocchi 4 szklanki mleka 1,5 szklanki kaszy manny 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę masła 1 szklanka kwaśnej śmietany 3/4 szklanki startego parmezanu 1/2 szklanki posiekanych orzechów pecan lub włoskich sól gałka muszkatołowa 2 żółtka Zagotuj mleko. Powoli, ciągle mieszając drewnianąPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu