Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia

Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia południowoamerykańskaIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (9 głosów)Argentyńskie gnocchi - składniki:4 szklanki
mleka1.5 szklanki
kaszy manny1/2 szklanki pokrojonego w kostkę
masła1 szklanka kwaśnej
śmietany3/4 szklanki startego
parmezanu1/2 szklanki posiekanych
orzechów pecan lub włoskich
sólgałka muszkatołowa2
żółtkaArgentyńskie gnocchi - sposób przygotowania: Zagotuj
mleko. Powoli, ciągle mieszając drewnianą łyżką, wsypuj
kaszę mannę. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut, cały czas mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj
masło, pół szklanki
parmezanu,
śmietanę,
orzechy, szczyptę gałki i
żółtka. Wymieszaj,
posól. Masę rozsmaruj na stolnicy, wytnij kółeczka (np. szklanką), posyp resztą
parmezanu. Gnocchi ułóż na blasze wyłożonej pergaminem, piecz na złoty kolor w temp. 175°C (20 minut).Gnocchi ziemniaczaneGnocchi, czyli włoskie kopytka

... noquis. Inni twierdzą, iż celebruje się je w tym czasie, gdyż to właśnie 29 obchodzony jest dzień świętego Panatelona, jednego z patronów Wenecji. Argentyńskie gnocchi Składniki: 4 szklanki
mleka 1.5 szklanki
kaszy manny 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę
masła 1 szklanka kwaśnej
śmietany 3/4 szklankiCiepła kolacja z
kaszą
). Argentyńskie gnocchi 4 szklanki
mleka 1,5 szklanki
kaszy manny 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę
masła 1 szklanka kwaśnej
śmietany 3/4 szklanki startego
parmezanu 1/2 szklanki posiekanych
orzechów pecan lub włoskich
sól gałka muszkatołowa 2
żółtka Zagotuj
mleko. Powoli, ciągle mieszając drewnianąPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu