ßßß Cookit - przepis na Argentyńskie gnocchi

Argentyńskie gnocchi

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia południowoamerykańska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (9 głosów)
Argentyńskie gnocchi - składniki:
4 szklanki mleka
1.5 szklanki kaszy manny
1/2 szklanki pokrojonego w kostkę masła
1 szklanka kwaśnej śmietany
3/4 szklanki startego parmezanu
1/2 szklanki posiekanych orzechów pecan lub włoskich
sól
gałka muszkatołowa
2 żółtka
Argentyńskie gnocchi - sposób przygotowania: Zagotuj mleko. Powoli, ciągle mieszając drewnianą łyżką, wsypuj kaszę mannę. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut, cały czas mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj masło, pół szklanki parmezanu, śmietanę, orzechy, szczyptę gałki i żółtka. Wymieszaj, posól. Masę rozsmaruj na stolnicy, wytnij kółeczka (np. szklanką), posyp resztą parmezanu. Gnocchi ułóż na blasze wyłożonej pergaminem, piecz na złoty kolor w temp. 175°C (20 minut).
Gnocchi ziemniaczane
Gnocchi, czyli włoskie kopytka
... noquis. Inni twierdzą, iż celebruje się je w tym czasie, gdyż to właśnie 29 obchodzony jest dzień świętego Panatelona, jednego z patronów Wenecji. Argentyńskie gnocchi Składniki: 4 szklanki mleka 1.5 szklanki kaszy manny 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę masła 1 szklanka kwaśnej śmietany 3/4 szklanki
Ciepła kolacja z kaszą
). Argentyńskie gnocchi 4 szklanki mleka 1,5 szklanki kaszy manny 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę masła 1 szklanka kwaśnej śmietany 3/4 szklanki startego parmezanu 1/2 szklanki posiekanych orzechów pecan lub włoskich sól gałka muszkatołowa 2 żółtka Zagotuj mleko. Powoli, ciągle mieszając drewnianą
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/43692736/argentynskie gnocchi/p