ßßß Cookit - przepis na Jajka pieczone w kokilkach

Jajka pieczone w kokilkach

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Adam Chrząstowski
Fot. Marcin Kiełbiewski
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia francuska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1 łyżka masła do smarowania foremek
100 g starego sera Comté
100 g zblanszowanego szpinaku
8 jajek
4 łyżki śmietany (36%)
tarta gałka muszkatołowa
sól
Jajka pieczone w kokilkach - sposób przygotowania: Cztery foremki do sufletów smarujemy masłem i grubo wysypujemy ścianki serem. Na dnie układamy posolony szpinak. Do każdej foremki wbijamy po 2 jajka. Śmietanę doprawiamy gałką muszkatołową i solą, następnie wlewamy po 1 łyżce do każdej foremki. Pieczemy 12 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 170°C.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174600470/jajka pieczone w kokilkach/p