Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Adam Chrząstowski

Fot. Marcin KiełbiewskiPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia francuskaIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 łyżka
masła do smarowania foremek100 g starego
sera Comté100 g zblanszowanego
szpinaku8
jajek4 łyżki
śmietany (36%)
tarta gałka muszkatołowasólJajka pieczone w kokilkach - sposób przygotowania: Cztery foremki do sufletów smarujemy
masłem i grubo wysypujemy ścianki
serem. Na dnie układamy posolony
szpinak. Do każdej foremki wbijamy po 2
jajka.
Śmietanę doprawiamy
gałką muszkatołową i
solą, następnie wlewamy po 1 łyżce do każdej foremki. Pieczemy 12 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 170°C.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu