ßßß
Fot. Marcin KiełbiewskiPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia francuskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 łyżka masła do smarowania foremek100 g starego sera Comté100 g zblanszowanego szpinaku8 jajek4 łyżki śmietany (36%)tarta gałka muszkatołowasólJajka pieczone w kokilkach - sposób przygotowania: Cztery foremki do sufletów smarujemy masłem i grubo wysypujemy ścianki serem. Na dnie układamy posolony szpinak. Do każdej foremki wbijamy po 2 jajka. Śmietanę doprawiamy gałką muszkatołową i solą, następnie wlewamy po 1 łyżce do każdej foremki. Pieczemy 12 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 170°C.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu