ßßß Cookit - przepis na Buraczki z rozmarynem

Buraczki z rozmarynem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Mr. & Mrs. Sandman
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
kilkanaście małych buraczków lub kilka solidnych buraków pokrojonych w kostkę
co najmniej 12 ząbków czosnku 4 liście laurowe
garść listków ze świeżych gałązek rozmarynu
co najmniej 12 goździków
co najmniej po 6 ziaren ziela angielskiego i czarnego pieprzu
1 szklanka czerwonego octu winnego
2 szklanki wody
3 łyżki cukru
2 łyżki miodu
łyżeczka soli
Buraczki z rozmarynem - sposób przygotowania: Buraki obieramy, myjemy, w razie potrzeby kroimy na kawałeczki i gotujemy do miękkości, następnie płuczemy zimną wodą. W wyparzonych słoiczkach upychamy warzywa, przekładając je obranymi ząbkami czosnku oraz przesypując rozmarynem, pokruszonymi liśćmi laurowymi, goździkami, zielem angielskim i pieprzem. W garnuszku przygotowujemy zalewę - dwie szklanki wody z cukrem, miodem oraz solą. Mieszając łączymy składniki i zagotowujemy. Po zdjęciu z ognia dodajemy ocet. Przygotowanym roztworem zalewamy buraczki, po czym szczelnie zakręcamy słoiczki. Możemy pasteryzować przez ok. 10 min. z powodzeniem jednak możemy korzystać z buraczków przez pół roku bez konieczności pasteryzowania. Tak skomponowane buraczki będą idealnym dodatkiem do świątecznej pieczeni.
rozpuszczonym masłem. Piec około godziny w temp. 180*C. Zrób je już teraz - przydadzą się jako wdzięczny dodatek do świątecznej pieczeni. Polecają Mr. & Mrs. Sandman ! Buraczki z rozmarynem kilkanaście małych buraczków lub kilka solidnych buraków pokrojonych w kostkę co najmniej 12 ząbków czosnku 4 liście
Bohater świątecznego stołu
pieczeni. Można je pasteryzować przez około 10 minut, ale z powodzeniem przetrwają bez tego pół roku. Buraczki z rozmarynem kilkanaście małych buraczków lub kilka solidnych buraków pokrojonych w kostkę co najmniej 12 ząbków czosnku 4 liście laurowe garść listków ze świeżych gałązek rozmarynu co
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-23027006/buraczki z rozmarynem/p