Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Mr. & Mrs. Sandman

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)kilkanaście małych
buraczków lub kilka solidnych
buraków pokrojonych w kostkęco najmniej 12 ząbków
czosnku 4
liście laurowegarść listków ze świeżych gałązek
rozmarynuco najmniej 12
goździkówco najmniej po 6 ziaren
ziela angielskiego i
czarnego pieprzu1 szklanka czerwonego
octu winnego2 szklanki
wody3 łyżki
cukru2 łyżki
miodułyżeczka
soliBuraczki z
rozmarynem - sposób przygotowania:
Buraki obieramy, myjemy, w razie potrzeby kroimy na kawałeczki i gotujemy do miękkości, następnie płuczemy zimną
wodą. W wyparzonych słoiczkach upychamy warzywa, przekładając je obranymi ząbkami
czosnku oraz przesypując
rozmarynem, pokruszonymi liśćmi laurowymi,
goździkami,
zielem angielskim i
pieprzem. W garnuszku przygotowujemy zalewę - dwie szklanki
wody z
cukrem,
miodem oraz
solą. Mieszając łączymy składniki i zagotowujemy. Po zdjęciu z ognia dodajemy
ocet. Przygotowanym roztworem zalewamy
buraczki, po czym szczelnie zakręcamy słoiczki. Możemy pasteryzować przez ok. 10 min. z powodzeniem jednak możemy korzystać z
buraczków przez pół roku bez konieczności pasteryzowania. Tak skomponowane
buraczki będą idealnym dodatkiem do świątecznej pieczeni.rozpuszczonym
masłem. Piec około godziny w temp. 180*C. Zrób je już teraz - przydadzą się jako wdzięczny dodatek do świątecznej pieczeni. Polecają Mr. & Mrs. Sandman !
Buraczki z
rozmarynem kilkanaście małych
buraczków lub kilka solidnych
buraków pokrojonych w kostkę co najmniej 12 ząbków
czosnku 4 liścieBohater świątecznego stołu

pieczeni. Można je pasteryzować przez około 10 minut, ale z powodzeniem przetrwają bez tego pół roku.
Buraczki z
rozmarynem kilkanaście małych
buraczków lub kilka solidnych
buraków pokrojonych w kostkę co najmniej 12 ząbków
czosnku 4
liście laurowe garść listków ze świeżych gałązek
rozmarynu co