Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!
Autor Aneta
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
6 niedużych
golonekwłoszczyznalistek laurowypieprzsól7/2 l.
piwa 6-12 łyżek
mioduGoloneczka w
piwie - sposób przygotowania:
Golonki myjemy i wraz z obrana
włoszczyzna i
przyprawami gotujemy na małym ogniu aż
golonki będę na tyle miękkie, by można wyjąc z nich kostki. Następnie układamy
golonki w żaroodpornym naczyniu marynujemy wierzch skórki
miodem tak by się lekko świeciła i zalewamy
piwem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 1-1,5 h. Gotowe goloneczki podajemy same z
musztarda lub z
ziemniakami i surówką. Smacznego
Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.
Zobacz też:
Domowe
sokiOprawa stołu