ßßß Cookit - przepis na Goloneczka w piwie

Goloneczka w piwie

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Aneta
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
6 niedużych golonek
włoszczyzna
listek laurowy
pieprz
sól
7/2 l. piwa 6-12 łyżek miodu
Goloneczka w piwie - sposób przygotowania: Golonki myjemy i wraz z obrana włoszczyzna i przyprawami gotujemy na małym ogniu aż golonki będę na tyle miękkie, by można wyjąc z nich kostki. Następnie układamy golonki w żaroodpornym naczyniu marynujemy wierzch skórki miodem tak by się lekko świeciła i zalewamy piwem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 1-1,5 h. Gotowe goloneczki podajemy same z musztarda lub z ziemniakami i surówką. Smacznego
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-20982751/goloneczka w piwie/p