ßßß Cookit - przepis na Śmietanowa kapusta zasmażana

Śmietanowa kapusta zasmażana

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor darknesskinga
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1 młoda biała kapusta
śmietana 18%
sól
pieprz
magi
1/3 kostki margaryny
Śmietanowa kapusta zasmażana - sposób przygotowania: Kapustę gotujemy w osolonej wodzie do lekkiego zmiękczenia. Następnie odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Kapustę wyciskamy z wody i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy śmietanę i dusimy przez 10 min. ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. Przyprawiamy do smaku i gotowe.
Zdrowe i proste dania: Młoda kapusta z młodymi ziemniakami
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-20947020/smietanowa kapusta zasmazana/p