Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor darknesskingaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1
młoda biała kapustaśmietana 18%sólpieprzmagi1/3 kostki
margarynyŚmietanowa
kapusta zasmażana - sposób przygotowania:
Kapustę gotujemy w osolonej wodzie do lekkiego zmiękczenia. Następnie odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Kapustę wyciskamy z
wody i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy
śmietanę i dusimy przez 10 min. ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. Przyprawiamy do smaku i gotowe.Zdrowe i proste dania:
Młoda kapusta z młodymi
ziemniakamiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu