ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)150 g ugotowanej fasolki mungpuszka pieczarek w naturalnej zalewiełyżka ziarna sezamułyżeczka sosu sojowegołyżeczka oleju sezamowegołyżka posiekanej natki pietruszkiświeżo zmielony czarny pieprzczosnek granulowanyFasolka mung z pieczarkami i sezamem - sposób przygotowania: Pieczarki odcedzić z zalewy i wrzucić co miseczki. Dodać fasolkę i pietruszkę. Wymieszać.Sezam uprażyć na patelni i dodać do fasolki i pieczarek. Skropić całość sosem sojowym i olejem sezamowym. Doprawić do smaku pieprzem i czosnkiem.Można jeść na zimno lub podgrzać chwile w piekarniku/mikrofalówce.Kurczak z pieczarkami i boczkiemPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu