ßßß Cookit - przepis na Fasolka mung z pieczarkami i sezamem

Fasolka mung z pieczarkami i sezamem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
150 g ugotowanej fasolki mung
puszka pieczarek w naturalnej zalewie
łyżka ziarna sezamu
łyżeczka sosu sojowego
łyżeczka oleju sezamowego
łyżka posiekanej natki pietruszki
świeżo zmielony czarny pieprz
czosnek granulowany
Fasolka mung z pieczarkami i sezamem - sposób przygotowania: Pieczarki odcedzić z zalewy i wrzucić co miseczki. Dodać fasolkę i pietruszkę. Wymieszać.
Sezam uprażyć na patelni i dodać do fasolki i pieczarek. Skropić całość sosem sojowym i olejem sezamowym. Doprawić do smaku pieprzem i czosnkiem.
Można jeść na zimno lub podgrzać chwile w piekarniku/mikrofalówce.
Kurczak z pieczarkami i boczkiem
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19878819/fasolka mung z pieczarkami i sezamem/p