Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor anka125

Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)
śliwki mirabelki czerwone - 1 kg6-10 ząbków
czosnkuszczypta
cynamonuszczypta
ostrej papryki1/2 łyżeczki utłuczonej
kolendryutarta
gałka muszkatołowa5
goździkówszczypta
curry2 łyżki
cukrusólMirabelki do
mięsa - sposób przygotowania:
Owoce wydrylować, wrzucić do garnka i gotować na małym ogniu do uzyskania konsystencji powideł. Przetrzeć przez sitko lub zmiksować blenderem.
Czosnek rozetrzeć z
solą, dodać do
śliwek. Wszystkie
przyprawy rozgnieść w moździerzu i też dorzucić do masy. Dodać
cukier. Gotować jeszcze chwilę. Gorącą masą napełniać słoiki. Odwrócić "do góry dnem" i pozostawić tak do wystygnięcia. Nie trzeba pasteryzować.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu