ßßß Cookit - przepis na Mirabelki do mięsa

Mirabelki do mięsa

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor anka125
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
śliwki mirabelki czerwone - 1 kg
6-10 ząbków czosnku
szczypta cynamonu
szczypta ostrej papryki
1/2 łyżeczki utłuczonej kolendry
utarta gałka muszkatołowa
5 goździków
szczypta curry
2 łyżki cukru
sól
Mirabelki do mięsa - sposób przygotowania: Owoce wydrylować, wrzucić do garnka i gotować na małym ogniu do uzyskania konsystencji powideł. Przetrzeć przez sitko lub zmiksować blenderem. Czosnek rozetrzeć z solą, dodać do śliwek. Wszystkie przyprawy rozgnieść w moździerzu i też dorzucić do masy. Dodać cukier. Gotować jeszcze chwilę. Gorącą masą napełniać słoiki. Odwrócić "do góry dnem" i pozostawić tak do wystygnięcia. Nie trzeba pasteryzować.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19293591/mirabelki do miesa/p