ßßß Cookit - przepis na Bułeczki z serem i szczypiorkiem

Bułeczki z serem i szczypiorkiem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
2.25 szklanki mąki
2.5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru
3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka soli
85-90 g zimnego masła (pokrojonego w kostkę)
2 szklanki startego sera cheddar lub innego o ostrym smaku
3 dymki (drobno posiekane)
1 szklanka maślanki
Bułeczki z serem i szczypiorkiem - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 230°C. Mieszamy mąkę, proszek, cukier, sodę i sól. Dodajemy masło i zagniatamy, aż masa zacznie przypominać bułkę tartą. Mieszamy z serem i dymką. Wlewamy maślankę i mieszamy, aż składniki się połączą. Na blachę wyścieloną pergaminem upuszczamy po łyżce ciasta w odstępach 5 cm. Pieczemy na środkowej półce piekarnika na złoty kolor, przez 16-20 minut.
Jak zrobić pachnące, pszenne bułeczki [Łatwy przepis]
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19018463/buleczki z serem i szczypiorkiem/p