Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor makaronik_anecia
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia francuska,kuchnia greckaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)pęczek białych
szparagów300 g mrożonego
bobugarść
kiełków słonecznikakostka
fetyczerwona cebulapęczek
koperkuszczypiorek2 kosteczki
przyprawowe bazylia Knorr
sólpieprz3 łyżki
oliwy z oliwek extra vergine
Sałatka z białymi
szparagami,
bobem,
kiełkami słonecznika i
fetą - sposób przygotowania: -
Bób gotujemy. Obieramy za skórek -
Szparagi myjemy, obieramy obieraczką do warzyw i usuwamy zdrewniałe końcówki, kroimy na trzy części i gotujemy. Następnie kroimy na ćwiartki.- Gotowy
bób i
szparagi wrzucamy do miski. Obraną
cebulę, pokrojoną w kostkę dodajemy do sałatki wraz z umytymi i osuszonymi
kiełkami słonecznika.
Koperek oraz
szczypiorek myjemy, osuszamy i grubo kroimy.
Fetę osączamy i kruszymy.- Ostatni krok to sos do sałatki na bazie
oliwy z oliwek extra vergine, wymieszanej z kosteczkami Knorr bazyliowymi oraz
solą i doprawiony
pieprzem.- Podajemy schłodzone, smaki muszą się przegryźć.Z cyklu zdrowych i prostych przepisów:
Sałatka z
bobem i
serem halloumiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu