Wykonanie
Lekka propozycja - przepis na omlet ze
szparagami i
fetą. Gorąco polecam, bo sezon na
szparagi wkrótce minie :(

SKŁADNIKI (na 1 porcję)2-3
jajka4-5 szt.
szparagów50 g
fety1 łyżka siekanego
szczypiorku1 łyżeczka
oliwysólpieprzPRZYGOTOWANIEOdrywamy zdrewniałe części
szparagów i obieramy obieraczką do warzyw do 1/3 wysokości.Przekrawamy
szparagi na pół. Na patelni rozgrzewamy
oliwę. Podsmażamy je na średnim ogniu przez 2 minuty. Dodajemy 4 łyżki
wody i przykrywamy na około 4-5 minut, aż
szparagi zmiękną i wchłoną
wodę.
Jajka roztrzepujemy i doprawiamy
solą i
pieprzem. Zalewamy
szparagi i smażymy około 4 minut, aż omlet w połowie się zetnie. Posypujemy
jajka szczypiorkiem i
fetą pokrojoną w kostkę, po czym przykrywamy do całkowitego ścięcia
jajek. Smacznego :)


źródło inspiracji