ßßß
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)6 jajek na twardo12 goździków1 szklanka octu 6%1 szklanka wodypół łyżeczki mielonej gorczycypół łyżeczki solipół łyżeczki pieprzuJajka w occie - sposób przygotowania: Obrane ze skorupek jajka ułożyć w słoju. Wymieszać przyprawy z dwoma łyżkami octu. Zagotować wodę z octem, dodać przeprawy, gotować mieszając przez minutę. Jajka zalać wrzącym octem i mocno zakręcić wieczko. Słoik wystudzić. Wstawić do lodówki na 2 tygodnie. Podawać z zimnymi mięsami.Jaja w koszulkach
z dodatkiem papryki pachnie cudnie, a całość jest płynno-rozpustna (na zdjęciu). W Hiszpanii surowe jajo wbija się do miski supergorącej, zawiesistej zupy czosnkowej. Białko ścina się, nie tracąc kształtu, a taka zupa to nie pierwsze danie, ale cały obiad. Jajka w koszulkach świeże jajka biały ocetPodwieczorek
roztrzepać z mlekiem, odrobinę zostawić do posmarowania ciasta. Do mąki wlać mleko z jajkami i ocet, wymieszać, wyrobić luźne ciasto. Następnie zawinąć je w folię i schłodzić w lodówce przez godzinę. Przygotować nadzienie: kiełbasę rozdrobnić lub zemleć w maszynce do mięsa, wymieszać z pozostałymiJajka na śniadanie na 9 sposobów
czy usmażonym na chrupko boczkiem. Będą także smacznym dodatkiem do sałatek, np. z dodatkiem kiełków. Jaja w koszulkach świeże jajka biały ocet winny Zagotuj wodę w sporej patelni z wysokim brzegiem. Wlej do niej dwie łyżki octu, zmniejsz gaz. Na spodku rozbij jajko, białko powinno być zwarte