ßßß Cookit - przepis na Włoski chleb marchewkowy - do automatu

Włoski chleb marchewkowy - do automatu

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor ccaroline85
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia włoska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
Włoski chleb marchewkowy - do automatu - składniki:
180 ml letniej wody
60 ml jogurtu naturalnego
20 dkg startej marchewki
2 łyżki miodu
2 łyżki ciemnego cukru
45 dkg mocnej mąki pszennej
20 dkg mąki razowej
1 łyżka mleka w proszku
1 i 1/2 łyżeczki soli
60 dkg posiekanych orzechów włoskich
1 i 1/2 suszonych drożdży
Włoski chleb marchewkowy - do automatu - sposób przygotowania: Przepis do Automatu do pieczenia chleba.
Do pojemnika wlewamy wodę, jogurt naturalny, miód. Następnie wsypujemy mąkę pszenną i razową, mleko w proszku tak, aby zapełniły całą powierzchnię. Na środek dodajemy drożdże, w jednym boku cukier, w drugim sól. Ustawiamy automat na zwykły program, który ma funkcję dodawania dodatków, gdy usłyszymy dźwięk należy dorzucić startą marchewkę oraz orzechy włoskie. Po skończonym czasie wyjąć chleb do ostygnięcia. Smacznego!
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-17827958/wloski chleb marchewkowy do automatu/p