Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor ccaroline85Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)Włoski
chleb marchewkowy - do automatu - składniki:180 ml letniej
wody60 ml
jogurtu naturalnego20 dkg startej
marchewki2 łyżki
miodu2 łyżki ciemnego
cukru45 dkg mocnej
mąki pszennej20 dkg
mąki razowej1 łyżka
mleka w proszku1 i 1/2 łyżeczki
soli60 dkg posiekanych
orzechów włoskich1 i 1/2
suszonych drożdżyWłoski
chleb marchewkowy - do automatu - sposób przygotowania: Przepis do Automatu do pieczenia
chleba.Do pojemnika wlewamy
wodę,
jogurt naturalny,
miód. Następnie wsypujemy
mąkę pszenną i razową,
mleko w proszku tak, aby zapełniły całą powierzchnię. Na środek dodajemy
drożdże, w jednym
boku cukier, w drugim
sól. Ustawiamy automat na zwykły program, który ma funkcję dodawania dodatków, gdy usłyszymy dźwięk należy dorzucić startą
marchewkę oraz
orzechy włoskie. Po skończonym czasie wyjąć
chleb do ostygnięcia. Smacznego!Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu