Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!GrogPoziom trudności: średnieŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Grog - składniki:150 ml ciemnego
rumu600 ml
wodysok z 2
cytryn2 łyżki
cukru4
goździkiniewielki kawałek
cynamonuGrog - sposób przygotowania: Zagotowujemy
wodę z
goździkami,
cynamonem i
cukrem. Wlewamy
rum i
sok z cytryn.
Napój nalewamy do szklanek i podajemy gorący.Świąteczne stoły Europy od A do Z
ten, kto go znajdzie, będzie miał szczęście przez cały nadchodzący rok. Wigilijną kolację i inne świąteczne posiłki
Finowie popijają obficie grogiem -
napojem przyrządzanym z
czerwonego wina,
ziół,
rodzynek i
migdałów. G - Grecja Najważniejszą świąteczną potrawą dla Greków jest christopsomo, czyli
Gin z butelki
grogu na ginie podczas pogrzebów.Największy
boom ginowy w Stanach to paradoksalnie lata 20. ubiegłego wieku, czyli czas Wielkiej Prohibicji. Ponieważ ginowi wystarczy kilkanaście dni w dębowej beczce, aby zmienił kolor na słomkowy, próbowano nim zastąpić trudno dostępną
whisky. Nazywano go bathtub
ginWięcej o Grog