Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Tomek Woźniak

Fot. Marcin KlabanPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)4
cebule3-4 łyżki
oliwy50 ml
brandy1 łyżka
mąkispora szczypta
gałki muszkatołowejparę gałązek
majeranku750 ml
wodyCebulowa z
brandy - sposób przygotowania:
Cebule kroimy w słupki i podsmażamy do miękkości na rozgrzanej w garnku
oliwie. Wlewamy
brandy i gotujemy, aż
alkohol wyparuje (możemy podpalić). Dodajemy
mąkę,
gałkę muszkatołową, posiekany
majeranek i
wodę, cały czas mieszając. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez 40 minut. Zupę najlepiej przygotować kilka godzin wcześniej, żeby nabrała intensywnego smaku i aromatu.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu