Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Karolina Sz.Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia australijskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)Ciasto:150 g
mąka +pszenna">mąki pszennej2 łyżki
oliwy150 ml letniej
wodyszczypta
soli1
białkoananasy z puszki 46 szt
mąka do obtaczania
cukier puderAnanasy smażone w cieście - sposób przygotowania:
Mąkę przesiać, dodać
sól. Pośrodku utworzyć górkę, wlać do niej tłuszcz i
wodę.Odstawić na godzinę do lodówki. Przed użyciem dodać ubite na pianę
białko.
Ananasy osuszyć z soku i obtoczyć w
mące. Zanurzać w cieście i smażyć na rozgraznym
oleju z obu stron. Podawać obtoczone w cukrze pudrze. Danie kuchni australijskiej.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu