ßßß
Fot. BBSPoziom trudności: łatweRegion: inne
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)3 ząbki czosnku1/2 łyżeczki w proszku imbiruszczypta chilli2-3 łyżki oliwysól do smaku8-12 kromek pszennego pieczywa tostowego8-12 grubych plastrów dojrzewającego koziego sera1 łyżeczka słodkiej paprykilistki mięty lub bazyliiOstre grzanki z kozim serem - sposób przygotowania: Starty czosnek, imbir i chilli mieszamy z oliwą, lekko solimy. Grzanki opiekamy z obu stron. Smarujemy z wierzchu oliwą z przyprawami, kładziemy na każdej grzance plaster sera. Zapiekamy (180°C), aż ser lekko się stopi. Posypujemy słodką papryką i posiekanymi ziołami.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu