ßßß Cookit - przepis na Knedle jabłkowe

Knedle jabłkowe

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor red.
AGNIESZKA KRACH
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Knedle jabłkowe - składniki:
50 g masła
20 g cukru
2 jajka
250 g zmielonego chudego twarogu
sól
10 g (torebka) cukru z prawdziwą wanilią
starta skórka cytrynowa
150 g jabłek pokrojonych w małą kostkę
łyżka masła
2 łyżki calvadosu
60 g mąki
80 g pokruszonych biszkoptów
Knedle jabłkowe - sposób przygotowania: Ucieramy masło z cukrem i jajkami. Dodajemy twaróg, przyprawiamy solą, cukrem waniliowym i skórką z cytryny. Ucieramy jeszcze chwilę, aż masa będzie gładka. Jabłka krótko rumienimy na maśle. Wlewamy calvados, gotujemy, aż odparuje. Studzimy, dodajemy do masy serowej, mieszamy z mąką. Ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie lepimy kulki i porcjami wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 8-10 minut, na małym ogniu. Po wyjęciu obtaczamy knedle w biszkoptach i podajemy.
waniliowego. Knedle jabłkowe 50 g masła 20 g cukru 2 jajka 250 g zmielonego chudego twarogu sól 10 g (torebka) cukru z prawdziwą wanilią starta skórka cytrynowa 150 g jabłek pokrojonych w małą kostkę łyżka masła 2 łyżki calvadosu 60 g mąki 80 g pokruszonych biszkoptów Ucieramy masło z cukrem i
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/172476635/knedle jablkowe/p