Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor red.

AGNIESZKA KRACHCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Knedle
jabłkowe - składniki:50 g
masła20 g
cukru2
jajka250 g zmielonego chudego
twarogusól10 g (torebka)
cukru z prawdziwą
waniliąstarta
skórka cytrynowa150 g
jabłek pokrojonych w małą kostkęłyżka
masła2 łyżki
calvadosu60 g
mąki80 g pokruszonych
biszkoptówKnedle
jabłkowe - sposób przygotowania: Ucieramy
masło z
cukrem i
jajkami. Dodajemy
twaróg, przyprawiamy
solą,
cukrem waniliowym i
skórką z cytryny. Ucieramy jeszcze chwilę, aż masa będzie gładka.
Jabłka krótko rumienimy na
maśle. Wlewamy
calvados, gotujemy, aż odparuje. Studzimy, dodajemy do masy serowej, mieszamy z
mąką. Ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie lepimy kulki i porcjami wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 8-10 minut, na małym ogniu. Po wyjęciu obtaczamy knedle w biszkoptach i podajemy.
waniliowego. Knedle
jabłkowe 50 g
masła 20 g
cukru 2
jajka 250 g zmielonego chudego
twarogu sól 10 g (torebka)
cukru z prawdziwą
wanilią starta
skórka cytrynowa 150 g
jabłek pokrojonych w małą kostkę łyżka
masła 2 łyżki
calvadosu 60 g
mąki 80 g pokruszonych
biszkoptów Ucieramy
masło z
cukrem iPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu