ßßß Cookit - przepis na Kurczak w cieście piwnym

Kurczak w cieście piwnym

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Jakub Kuroń
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
400 g piersi z kurczaka
500 ml dobrego zimnego piwa
400 g mąki
2 jajka
70 ml sosu sojowego
łyżeczka pieprzu cayenne
łyżeczka kurkumy
sól
500 ml oleju (do smażenia)
Kurczak w cieście piwnym - sposób przygotowania: W rondelku rozgrzewamy olej do 160°C. Kurczaka kroimy w pięciocentymetrowe paski. W misce mieszamy trzepaczką pozostałe składniki. Kawałki kurczaka maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Rada: Po usmażeniu kawałki kurczaka w cieście warto odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Danie będzie lżejsze.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/171939045/kurczak w ciescie piwnym/p