Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Jakub KurońCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)400 g
piersi z kurczaka500 ml dobrego zimnego
piwa400 g
mąki2
jajka70 ml
sosu sojowegołyżeczka
pieprzu cayennełyżeczka
kurkumysól500 ml
oleju (do smażenia)
Kurczak w cieście piwnym - sposób przygotowania: W rondelku rozgrzewamy
olej do 160°C.
Kurczaka kroimy w pięciocentymetrowe paski. W misce mieszamy trzepaczką pozostałe składniki. Kawałki
kurczaka maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Rada: Po usmażeniu kawałki
kurczaka w cieście warto odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Danie będzie lżejsze.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu