ßßß Cookit - przepis na Kanapka z sałatką z kukurydzy i tuńczyka

Kanapka z sałatką z kukurydzy i tuńczyka

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Zuzanna Wiciejowska
Fot. Sławomir Smolarek www.smolarekstudio.pl
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
4 średniej wielkości bułeczki orkiszowe z suszonymi pomidorami
kilkanaście listków rukoli
sałatka:
1 puszka (185 g) tuńczyka w zalewie lub w oleju
1 mała puszka (120 g) kukurydzy
3 czubate łyżeczki czerwonego pesto paprykowego
4 czubate łyżki kremowego białego serka lub twarożku
sól
Kanapka z sałatką z kukurydzy i tuńczyka - sposób przygotowania: Przygotuj sałatkę: w misce rozdrobnij widelcem odsączonego tuńczyka, dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, pesto i serek. Delikatnie wymieszaj łyżką, ewentualnie dopraw solą. Przygotuj kanapkę: rukolę umyj i osusz. Bułeczkę przekrój wzdłuż, na dolnej kromce ułóż kilka listków rukoli, nałóż sałatkę i ponownie kilka listków sałaty. Przykryj drugą kromką. Dodaj kilka umytych śliwek. W ten sam sposób przygotuj pozostałe kanapki. Rada: sałatkę możesz przygotować dzień wcześniej. Przechowuj ją w lodówce do trzech dni. Jeśli nie masz pesto, możesz go zastąpić zwykłym majonezem. Jeśli lubisz, do sałatki dodaj 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/163038577/kanapka z salatka z kukurydzy i tunczyka/p