Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Zuzanna Wiciejowska

Fot. Sławomir Smolarek www.smolarekstudio.plCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)4 średniej wielkości bułeczki orkiszowe z
suszonymi pomidoramikilkanaście listków
rukolisałatka:1 puszka (185 g)
tuńczyka w zalewie lub w
oleju1 mała puszka (120 g)
kukurydzy3 czubate łyżeczki czerwonego pesto
paprykowego4 czubate łyżki kremowego
białego serka lub
twarożkusólKanapka z
sałatką z
kukurydzy i
tuńczyka - sposób przygotowania: Przygotuj
sałatkę: w misce rozdrobnij widelcem odsączonego
tuńczyka, dodaj odsączoną z zalewy
kukurydzę, pesto i
serek. Delikatnie wymieszaj łyżką, ewentualnie dopraw
solą. Przygotuj kanapkę:
rukolę umyj i osusz. Bułeczkę przekrój wzdłuż, na dolnej kromce ułóż kilka listków
rukoli, nałóż
sałatkę i ponownie kilka listków
sałaty. Przykryj drugą kromką. Dodaj kilka umytych
śliwek. W ten sam sposób przygotuj pozostałe kanapki. Rada:
sałatkę możesz przygotować dzień wcześniej. Przechowuj ją w lodówce do
trzech dni. Jeśli nie masz pesto, możesz go zastąpić zwykłym
majonezem. Jeśli lubisz, do sałatki dodaj 1-2 łyżki posiekanego
szczypiorku.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu