ßßß Cookit - przepis na Bezy

Bezy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Bezy
Autor Zuzanna Wiciejowska
Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Gazeta
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
Bezy - składniki:
1 szklanka białek
2 szklanki cukru (nie pudru)
2 łyżki kakao (opcjonalnie)
Bezy - sposób przygotowania: Białka wlej do dużej metalowej miski, wsyp cukier. Miskę z białkami ustaw na garnku z gotującą się wodą i mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści, a białka będą ciepłe. Ważne - musisz cały czas mieszać, aby białka się nie ścięły. Następnie ubij białka z cukrem na puszystą lśniącą masę, nie za sztywną, aby można ją było łatwo kształtować łyżką. Do ubitej masy możesz dodać kakao i delikatnie wymieszać, tak aby na bezach powstał marmurkowy wzór. Łyżką nakładaj masę na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę - na podaną w przepisie ilość składników będą potrzebne dwie blaszki. Bezy wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C. i po 5 minutach zmniejsz temperaturę do 120 st. C. Piecz przez 1 godzinę 30 minut, po upływie tego czasu wyłącz piekarnik, ale nie otwieraj go, aż bezy całkowicie ostygną.
Bezy
. Kiedy piana jest sztywna, błyszcząca i gładka, kończymy ubijanie. Piekarnik rozgrzewamy do 100 st. C. Na blachę wyłożoną pergaminem wykładamy łyżeczką chmurki piany lub wyciskamy ozdobne rozetki z rękawa cukierniczego i pieczemy około dwóch godzin. Jeżeli zapomnieliśmy zostawić przestrzeń między bezami
Bezy
Kto to może być? Bezy, chmurki? Skąd wie, że lubię bezy ? Nie znam żadnego A. Idę spać. Zjadłam wszystkie bezy . Może to ANIOŁ? BEZA 4 białka 250 dag cukru pudru 1 łyżeczka soku cytrynowego Białka ubijać, dodając po jednej łyżce cukier puder. Dodać sok cytrynowy. Ubijać, aż masa będzie
Bez czarny - kulinarne odkrycie
alkohol, ja jednak wolę wersję bez procentów, gdyż wydaje mi się, że jest bardziej uniwersalna.Kordiał można przygotowywać na wiele sposobów. Można zagotowywać kwiaty bezpośrednio w syropie cukrowym lub wkładać je do już ostudzonego syropu i gotować przez kolejne dni. Osobiście przygotowywałam kordiał na
Doskonałym dodatkiem do gazpacho będą na przykład grzanki lub kropla kwaśnej śmietanki. Zupę możesz również podawać z kromką świeżego, chrupiącego chleba lub kawałkiem focaccii . Gazpacho - chłodnik warzywny 1 l soku pomidorowego 1/2 l soku wielowarzywnego z pomidorami 4 dorodne pomidory bez
warzywne z sosem pomidorowym Sos: 1 łyżka sklarowanego masła 1 łyżeczka startego imbiru szczypta chilli po 1 łyżeczce kurkumy i mielonego kuminu 1 kg posiekanych pomidorów bez skórki (mogą być z puszki) 150 g jogurtu naturalnego sól pieprz chilli Kulki: 300 g ugotowanych w mundurkach, obranych
Ciepło? Zrób słodkości bez pieczenia!
, dolej 7-8 łyżek wody i mieszaj do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Wsyp mleko w proszku, energicznie mieszaj, aby powstała jednolita masa, bez grudek. Dodaj kakao według uznania (od ilości, jaką wsypiesz, będzie zależała intensywność czekoladowego smaku bloku i jego kolor. Zdejmij garnek z
Letnie obiady na ochłodę. Bez gotowania
komp... Ambition KOMPLET KAWOWY 17E... DOMOTTI KOMPLET KAWOWY TULIPAN Sprawdź ceny > Sprawdź ceny > Sprawdź ceny > źródło: Okazje.info Lekka i aromatyczna sałatka, dzięki imbirowi i papryczce chilli. Składniki dostaniesz bez problemu w sklepie. Cieszy nie tylko
Ach ziemniaki, ziemniaczki, czymże byłby bez nich świat...
potrzebne. Wszystko dokładnie mieszam.Masa musi być gęstsza niż klasyczne puree, tak aby można z niej było formować bezy.Blachę smaruję cienka warstwą masła, łyżka układam na niej ziemniaczane bezy i piekę w piekarniku nagrzanym do ok 200st, 10-15 minut aż uzyskają cieniutką skórkę i lekko się
Więcej o Bezy
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/162658657/bezy/p