Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Anna Wrońska
Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja GazetaPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polska
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
Bezy czekoladowe - składniki:4
białka22 dag
cukru1 łyżka
kakaoBezy czekoladowe - sposób przygotowania:
Białka ubij z
cukrem na gładką, błyszczącą masę. Wsyp
kakao, delikatnie wmieszaj je w pianę. Masę przełóż do szprycki lub rękawa cukierniczego, wyciskaj małe wzgórki na blasze wyłożonej pergaminem. Możesz także nabierać masę łyżką, ale wtedy
beziki nie będą takie ładne. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C, zredukuj temperaturę do 120°C, piecz około 1,5 godziny.
Bezy pozostaw w piekarniku, aż zupełnie wystygną.Słodkości od Mikołaja
ćwiartki suszonych fig.
Bezy są bardzo delikatne, więc włóż je do sztywnego pudełeczka lub słoika, aby się nie pogniotły. Przepisy na
bezy czekoladowe,
miętowe i klasyczne Potrzebujesz czegoś bardziej wyszukanego? Te karmelki z
migdałami i gruboziarnistą
solą zainteresują wielbiciela mniej typowych