ßßß Cookit - przepis na Pasztet norweski

Pasztet norweski

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Lubię Gotować
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia skandynawska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (7 głosów)
Pasztet norweski - składniki:
50 dag wieprzowiny bez kości
25 dag wątroby wieprzowej
2 filety anchois
cebula
100 ml mleka
3 łyżki mąki
2 jajka
po pół łyżeczki tymianku i mielonego ziela angielskiego
sól
pieprz
Pasztet norweski - sposób przygotowania: Pokroić cebulę, mięso i wątrobę. Razem z anchois przepuścić przez maszynkę do mięsa 2 razy. Do masy mięsnej dodać jajka, mleko, mąkę, sól, pieprz, tymianek i ziele angielskie, wyrobić. Rozgrzać piekarnik do temperatury 170°C. Napełnić natłuszczoną formę keksową i piec około godziny. Ostudzić, wyjąć z formy i pokroić w plastry. Podawać z korniszonami i ćwikłą.
Pasztet wiejski
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-13131770/pasztet norweski/p