Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Lubię GotowaćCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia skandynawskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)Pasztet norweski - składniki:50 dag
wieprzowiny bez kości25 dag
wątroby wieprzowej2 filety
anchoiscebula100 ml
mleka3 łyżki
mąki2
jajkapo pół łyżeczki
tymianku i mielonego
ziela angielskiegosólpieprzPasztet norweski - sposób przygotowania: Pokroić
cebulę,
mięso i wątrobę. Razem z
anchois przepuścić przez maszynkę do
mięsa 2
razy. Do masy
mięsnej dodać
jajka,
mleko,
mąkę,
sól,
pieprz,
tymianek i
ziele angielskie, wyrobić. Rozgrzać piekarnik do temperatury 170°C. Napełnić natłuszczoną formę keksową i piec około godziny. Ostudzić, wyjąć z formy i pokroić w plastry. Podawać z
korniszonami i
ćwikłą.Pasztet wiejskiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu