Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 500 gramów
wątróbka wieprzowa 300 gramów
cebula 1 sztuk
mleko 100 mililitrów
mąka 3 łyżek stołowych
jajko 2 sztuk
tymianek 0.5 łyżek deserowych
ziele angielskie mielone 0.5 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Pokroić
cebulę,
mięso i wątrobę. Przepuścić przez maszynkę do
mięsa 2
razy. Do masy
mięsnej dodać
jajka,
mleko,
mąkę,
sól,
pieprz,
tymianek i
ziele angielskie. Dobrze wszystko wyrobić i przełożyć do dobrze natłuszczonej małej formy. Piec ok.60 minut w 180 stopniach. Ostudzony pasztet, wyjąć z formy i pokroić w plastry.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor:
MohiData: 2011-02-05
Maka do pasztetu? Bzdura!!!!!!!!!!!!!!!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: