ßßß Cookit - przepis na Pasztet wieprzowy

Pasztet wieprzowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 500 gramów
wątróbka wieprzowa 300 gramów
cebula 1 sztuk
mleko 100 mililitrów
mąka 3 łyżek stołowych
jajko 2 sztuk
tymianek 0.5 łyżek deserowych
ziele angielskie mielone 0.5 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Pokroić cebulę, mięso i wątrobę. Przepuścić przez maszynkę do mięsa 2 razy. Do masy mięsnej dodać jajka, mleko, mąkę, sól, pieprz, tymianek i ziele angielskie. Dobrze wszystko wyrobić i przełożyć do dobrze natłuszczonej małej formy. Piec ok.60 minut w 180 stopniach. Ostudzony pasztet, wyjąć z formy i pokroić w plastry.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Mohi
Data: 2011-02-05
Maka do pasztetu? Bzdura!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3462/Pasztet-wieprzowy