ßßß Cookit - przepis na Ciastka francuskie z serem

Ciastka francuskie z serem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Lubię Gotować
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia francuska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (30 głosów)
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (50 dag)
do posmarowania ciasta: 1 białko
do posypania: 1 łyżka cukru pudru
Nadzienie: 25 dag półtłustego sera twarogowego
1 żółtko
2 łyżki rodzynek
1 łyżka cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
Ciastka francuskie z serem - sposób przygotowania: Ser rozetrzeć z żółtkiem, dodać cukier, cukier waniliowy i wymieszać z rodzynkami. Ciasto rozwinąć po 5 min od wyjęcia z zamrażalnika i podzielić na cztery prostokątne placki. Na każdy placek nałożyć nadzienie, zostawiając trochę wolnego miejsca przy krawędziach, i złożyć ciasto na pół. Następnie mocno zlepić brzegi, na wierzchu zrobić nożem nacięcia (co 1 cm), wierzch posmarować białkiem. Piec około 25 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 250°C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. (1 porcja - 638 kcal)
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-12227026/ciastka francuskie z serem/p