ßßß Cookit - przepis na Ryba pieczona z rusztu

Ryba pieczona z rusztu

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Agata Baranowska
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia fusion
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (14 głosów)
1 kg ryby (lin szczupak lub inna ryba)
2 łyżki keczupu
sok z cytryny
sól
pieprz
4 łyżki oliwy
1 łyżka masła
Ryba pieczona z rusztu - sposób przygotowania: Rybę patroszymy, myjemy, odfiletowujemy i kroimy na porcje. Polewamy sokiem z cytryny i posypujemy solą i pieprzem. Odstawiamy na 1/2 godz. Smarujemy oliwą, układamy na ruszcie i pieczemy z obu stron. Stopione masło mieszamy z keczupem i smarujemy nim ryby pod koniec pieczenia. Podajemy z pieczywem i ćwiartkami cytryny.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/11124966/ryba pieczona z rusztu/p