Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Agata BaranowskaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (14 głosów)1 kg
ryby (
lin szczupak lub inna
ryba)2 łyżki
keczupusok z cytrynysólpieprz4 łyżki
oliwy1 łyżka
masłaRyba pieczona z rusztu - sposób przygotowania:
Rybę patroszymy, myjemy, odfiletowujemy i kroimy na porcje. Polewamy
sokiem z cytryny i posypujemy
solą i
pieprzem. Odstawiamy na 1/2 godz. Smarujemy
oliwą, układamy na ruszcie i pieczemy z obu stron. Stopione
masło mieszamy z
keczupem i smarujemy nim
ryby pod koniec pieczenia. Podajemy z
pieczywem i ćwiartkami
cytryny.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu