Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor krystian1009

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia tajskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)
marchewcukiniafenkuł
żółta paprykaświeży
imbirkiełki soikilka kartek wodorostów
noriocet winnysólpieprzNori z warzywami imbirowymi - sposób przygotowania: Warzywa kroimy w paski julienne. Dodajemy starty
imbir wielkości
śliwki, smażymy na bardzo rozgrzanej patelni, solimy i
pieprzymy, a po usmażeniu układamy na wcześniej zwilżonym
octem liściu
nori. Całość zwijamy w miarę mocno w rurkę, podajemy na ciepło.Konkurs
Beko rozstrzygnięty!

Zwycięzcy konkursu Oto zwycięskie przepisy i ich autorzy: b_a_l_b_i_n_k_a - Mazurek "niezasłodki" bocado - Quiche "Nieocenionego Bakmana" krystian1009 -
Nori z warzywami imbirowymi m.paradowski -
Miodowo-korzenne eskalopki z foie gras nina_i - Torcik
Owocowy Raj trufla3Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu