ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia tajskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)marchewcukiniafenkułżółta paprykaświeży imbirkiełki soikilka kartek wodorostów noriocet winnysólpieprzNori z warzywami imbirowymi - sposób przygotowania: Warzywa kroimy w paski julienne. Dodajemy starty imbir wielkości śliwki, smażymy na bardzo rozgrzanej patelni, solimy i pieprzymy, a po usmażeniu układamy na wcześniej zwilżonym octem liściu nori. Całość zwijamy w miarę mocno w rurkę, podajemy na ciepło.Konkurs Beko rozstrzygnięty!
Zwycięzcy konkursu Oto zwycięskie przepisy i ich autorzy: b_a_l_b_i_n_k_a - Mazurek "niezasłodki" bocado - Quiche "Nieocenionego Bakmana" krystian1009 - Nori z warzywami imbirowymi m.paradowski - Miodowo-korzenne eskalopki z foie gras nina_i - Torcik Owocowy Raj trufla3Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu