Wykonanie
materiały prasowe05 . 01.2016 16:41A A A

Gazpacho
pomidorowe (fot. materiały prasowe)Niekwestionowanym bestsellerem Mutti jest Polpa (czyli bardzo drobno krojone
pomidory). Sekret tego produktu, to opatentowany proces produkcji, w którym
pomidory pozbawiane są skórki w temp. ok 20° C (dzięki
czemu zachowują smak i zapach świeżego
pomidora).Do przygotowania 1 kg polpy potrzeba aż 5 kg świeżych
pomidorów. Polpa jest idealna jako baza do zup,
sosów, wymagający dłuższego gotowania, jako dodatek do pizzy. Wypróbuj ją do przygotowania Gazpacho lub klasycznej, włoskiej pizzy Margherita.
Pomidorowe GazpachoDo przygotowania Gazpacho potrzebujesz1 l Polpy Mutti1
czerwona papryka1 łodyga
selera włoskiego1/2
cebuli1 ząbek
czosnku1
ostra papryczka2
białka1 szklanka
oliwy Extra Vergine4 kromki
chlebaSól,
pieprzObierz
czosnek i
cebulę. Zmiksuj wszystkie składniki, do uzyskania gładkiej, gęstej konsystencji (poza
chlebem i 1 łyżką
oliwy). Kromki
chleba pokrój w kostkę, grilluj na
oliwie z oliwek, przypraw
solą. Gazpacho nalej do miseczek, posyp chlebowymi grzankami.