ßßß
Gazpacho pomidorowe (fot. materiały prasowe)Niekwestionowanym bestsellerem Mutti jest Polpa (czyli bardzo drobno krojone pomidory). Sekret tego produktu, to opatentowany proces produkcji, w którym pomidory pozbawiane są skórki w temp. ok 20° C (dzięki czemu zachowują smak i zapach świeżego pomidora).Do przygotowania 1 kg polpy potrzeba aż 5 kg świeżych pomidorów. Polpa jest idealna jako baza do zup, sosów, wymagający dłuższego gotowania, jako dodatek do pizzy. Wypróbuj ją do przygotowania Gazpacho lub klasycznej, włoskiej pizzy Margherita.Pomidorowe GazpachoDo przygotowania Gazpacho potrzebujesz1 l Polpy Mutti1 czerwona papryka1 łodyga selera włoskiego1/2 cebuli1 ząbek czosnku1 ostra papryczka2 białka1 szklanka oliwy Extra Vergine4 kromki chlebaSól, pieprzObierz czosnek i cebulę. Zmiksuj wszystkie składniki, do uzyskania gładkiej, gęstej konsystencji (poza chlebem i 1 łyżką oliwy). Kromki chleba pokrój w kostkę, grilluj na oliwie z oliwek, przypraw solą. Gazpacho nalej do miseczek, posyp chlebowymi grzankami.