Wykonanie
4 Flares Twitter 0 Facebook 4 4 4 4 Flares ×Z racji tego, że dziś przy śniadaniu zebrało się nas sporo postanowiłam zrobić szybkie śniadanie mistrzów: którego podstawą były właśnie te
bananowe placuszki. Puszyste, słodkie i z pełnoziarnistej
mąki. Przepis powstał bardzo spontanicznie dziś rano. Wielbicielom pancakes, ale też tym, którzy dopiero się do nich przekonują bardzo polecam

Rodzinna porcjaSkładniki:1 szklanka
mąki pełnoziarnistej 1850 graham1 szklanka
mąki tortowej1 szklanka
mleka1 szklanka
jogurtu naturalnego lub
maślankijajobiałko3 łyżki
cukru2 łyżki
oleju1/2 łyżeczki
sody2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżeczka
olejku waniliowego2 łyżki
otrąb pszennych – można pominąć, ja dałam jako walor zdrowotny, nie ma wpływu na ciastoduży
bananPrzygotowanie:
Mleko mieszamy z
jogurtem,
jajkiem.
białkiem i
olejem. Gdy się połączą dodajemy sypkie składniki i aromat. Mieszamy i odstawiamy na około 10 minut.
Banana kroimy w cienkie plasterki , dodajemy do ciasta i smażymy na gorącej patelni, z odrobiną
oleju, obracamy gdy z wierzchu pojawią się bąbelki.Przed podaniem posypujemy
cukrem pudrem.Smacznego!

szybkie, proste i smaczne
śniadaniowe danieidealne na karnawał!Powiązane notki:Pancakes z dwóch szklanekCo Ania robi na śniadania – pancakes z
mlekiem w proszku i
płatkami owsianymiPancakes z
bananem i
daktylamiPraktyczne porady: Mieszanka do pancakes na cały tydzień i śniadanie z głowy!Pancakes bezglutenowe z sosem z
fasoli i
miodem