Wykonanie
            Z 
MIGDAŁAMI
Robiłam ostatnio porządki w moim papierowym zeszycie z przepisami. I znalazłam 
bananowe ciasto Arabeski z 
orzechami, od którego zaczął sie pomysł na moje to całe blogowanie...Arabeska przeprowadziła się na inną domene, ale to ona mnie motywowała do wpisów swego czasu. Zapukałam znów do jej drzwi...odkryłam nowe cudownie pachnące przepisy :) Ale to ciasto,które Wam prezentuje to taka zmodyfikowana wersja ciacha 
bananowego pod moje możliwości jedzeniowe. Pyszne, wilgotne i długo pozostające świeże. Polecam gorąco :)Składniki:2 
banany1 szklanka 
cukru1/2 szklanka 
oleju1 
jajko1/4 szklanka letniego 
mleka1,5 szklanka 
mąki typ 4051 łyżeczka 
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki 
sody2 garście 
migdałów łuskanych - słupków
zapach waniliowyJajko utrzeć łyżką z 
cukrem , dodać rozgniecione widelcem 
banany , a 
potem resztę składników (
mąkę wymieszać najpierw z 
proszkiem do pieczenia i 
sodą). Ciasto wyłożyć na małą blaszkę i piec do suchego patyczka w temperaturze 200 st.C - około 35 minut. Smaczności !!
