Wykonanie
Z
MIGDAŁAMIRobiłam ostatnio porządki w moim papierowym zeszycie z przepisami. I znalazłam
bananowe ciasto Arabeski z
orzechami, od którego zaczął sie pomysł na moje to całe blogowanie...Arabeska przeprowadziła się na inną domene, ale to ona mnie motywowała do wpisów swego czasu. Zapukałam znów do jej drzwi...odkryłam nowe cudownie pachnące przepisy :) Ale to ciasto,które Wam prezentuje to taka zmodyfikowana wersja ciacha
bananowego pod moje możliwości jedzeniowe. Pyszne, wilgotne i długo pozostające świeże. Polecam gorąco :)Składniki:2
banany1 szklanka
cukru1/2 szklanka
oleju1
jajko1/4 szklanka letniego
mleka1,5 szklanka
mąki typ 4051 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody2 garście
migdałów łuskanych - słupków
zapach waniliowyJajko utrzeć łyżką z
cukrem , dodać rozgniecione widelcem
banany , a
potem resztę składników (
mąkę wymieszać najpierw z
proszkiem do pieczenia i
sodą). Ciasto wyłożyć na małą blaszkę i piec do suchego patyczka w temperaturze 200 st.C - około 35 minut. Smaczności !!