ßßß
Owsianka na mleku migdałowym z waniliowym "smoothie mixem" podana z awokado,budyniem czekoladowym i prażonymi płatkami kokosa
Do przygotowania owsianki użyłam miksu australijskiej marki Natural Evolution, która:- jest bezglutenowa- nie zawiera glutenu, nabiału, zbóż- zawiera skrobię oporną- ma niski indeks glikemiczny- nie zawiera zagęstników, gumy guar ani konserwantów- jest w 100% roślinna- nie zawiera soi, jajek- jest wegańska- odpowiednia dla osób na diecie paleoNatural Evolution Ultimate Smoothie Mix jest mieszanką skrobi opornej, błonnika, protein, wanilii i cynamonu. Świetnie wpływa na trawienie, układ odpornościowy i detoksykację organizmu. Można jej używać zarówno do owsianek jak i koktajli, placków czy wypieków. Jak dla mnie - wielkiej fanki cynamonu i wanilii - jest to produkt idealny. Nie dość, że pyszny to jeszcze zdrowy! Miks jest dostępny w sklepie internetowym producenta:Koszt przesyłki to 21 . 70 $,ale chyba większość wielbicieli zdrowotnych nowinek rynkowych nie przejdzie koło tego miksu obojętnie? :)***BANANOWA OWSIANKA PROTEINOWA/przepis własny/70 g płatków owsianych (u mnie mocno chłonne)450 ml mleka migdałowego (mniej, jeśli macie np. płatki górskie)szczypta soli1 , 5 łyżki Ultimate Smoothie Mix2 łyżki syropu z kwiatu kokosaDo rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatki.Dodać szczyptę soli i syrop.Gdy zaczną się gotować, od czasu do czasu zamieszać,żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.Gotować około 4 minut na małym ogniu lub do zgęstnienia.Po tym czasie dodać Ultimate Smoothie Mix i zamieszać.Gotować jeszcze około minuty, po tym czasielekko ostudzić i przelać do miseczki.Smacznego!