Wykonanie

Owsianka na
mleku migdałowym z
waniliowym "smoothie mixem" podana z
awokado,
budyniem czekoladowym i prażonymi
płatkami kokosa

Do przygotowania owsianki użyłam
miksu australijskiej
marki Natural Evolution, która:- jest bezglutenowa- nie zawiera glutenu,
nabiału, zbóż- zawiera
skrobię oporną- ma niski indeks glikemiczny- nie zawiera zagęstników, gumy guar ani konserwantów- jest w 100% roślinna- nie zawiera soi,
jajek- jest wegańska- odpowiednia dla osób na diecie
paleoNatural Evolution Ultimate Smoothie Mix jest mieszanką
skrobi opornej, błonnika, protein,
wanilii i
cynamonu. Świetnie wpływa na trawienie, układ odpornościowy i detoksykację organizmu. Można jej używać zarówno do owsianek jak i koktajli, placków czy wypieków. Jak dla mnie - wielkiej fanki
cynamonu i
wanilii - jest to produkt idealny. Nie dość, że pyszny to jeszcze zdrowy!
Miks jest dostępny w sklepie internetowym producenta:Koszt przesyłki to 21 . 70 $,ale chyba większość wielbicieli zdrowotnych nowinek rynkowych nie przejdzie koło tego
miksu obojętnie? :)***BANANOWA OWSIANKA PROTEINOWA/przepis własny/70 g
płatków owsianych (u mnie mocno chłonne)450 ml
mleka migdałowego (mniej, jeśli macie np.
płatki górskie)szczypta
soli1 , 5 łyżki Ultimate Smoothie Mix2 łyżki
syropu z kwiatu
kokosaDo rondelka z gotującym się
mlekiem wsypać
płatki.Dodać szczyptę
soli i
syrop.Gdy zaczną się gotować, od czasu do czasu zamieszać,żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.Gotować około 4 minut na małym ogniu lub do zgęstnienia.Po tym czasie dodać Ultimate Smoothie Mix i zamieszać.Gotować jeszcze około minuty, po tym czasielekko ostudzić i przelać do miseczki.Smacznego!