Wykonanie
/przepis własny/150 g kremowego
serkajajkołyżka
syropu z kwiatu
kokosa (lub
cukru)szczypta
soliok. 150 ml lekko podgrzanego soku z baobabu(u mnie firmy Matahi)1/3 łyżeczki
proszku do pieczeniamasło do natłuszczenia kokilkikawałek pokrojonego
melona4 łyżki
płatków owsianych (u mnie bezglutenowe)kopiasta łyżeczka
masła migdałowegoSerek zmiksować z
jajkiem,
syropem,
solą i
proszkiem do pieczenia.
Płatki owsiane zalać
sokiem z baobabu i odstawić do napęcznienia.Następnie połączyć z masą sernikową.Dodać
melona,
masło i wymieszać.Do natłuszczonej kokilki przelać masę i piec około 35 minut w 180 stopniach.Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.Smacznego!BAKED CHEESECAKE OATMEAL/ own recipe/150 g of creamy quark1 egg1 spoon of coconut blossom
syrup150 ml of Matahi Baobab Energy Juicepinch of salt1/3 teaspoon of baking powderghee buttera piece of
melon4 tablespoons of oat flakes (in my gluten-free)teaspoon of almond butterMix the creamy quark with egg,
syrup, salt and baking powder.Instant oat flakes
pour with lightly heated baobab juice and set aside until absorb all the juice.After that combine with cheesecake
mass.Add
melon, almond butter and mix again.
Pour the mixture into a greased with ghee butter dish and bake for about 35 minutes at 180 degrees.After this
time remove, decorate with jam and seeds and
serve.Enjoy your meal!