ßßß
Pierś z kurczaka zamarynowana w mnóstwie przypraw i ketchupie, smakuje jak z grilla. Usmażyłam ją na patelni grillowej, ale można także w piekarniku, na grillu lub grillu elektrycznym. Jest bardzo aromatyczna i lekko ostra. Podałam ją z sałatką z zielonych ogórków.Składniki:2 piersi z kurczaka3 łyżki pikantnego ketchupu2 ząbki czosnkułyżeczka słodkiej papryki1/2 łyżeczki ostrej paprykipo szczypcie tymianku, rozmarynu, lubczyku, cząbru, kozieradkipieprz kolorowy2 łyżki oleju rzepakowegoMięso pokroić na plastry o grubości około centymetra. Ketchup, olej, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy wymieszać i natrzeć mięso. Owinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki najlepiej na noc. Następnie usmażyć na beztłuszczowej patelni grillowej, grillu lub piekarniku.