Wykonanie
Pierś z kurczaka zamarynowana w mnóstwie przypraw i
ketchupie, smakuje jak z grilla. Usmażyłam ją na patelni grillowej, ale można także w piekarniku, na grillu lub grillu elektrycznym. Jest bardzo aromatyczna i lekko ostra. Podałam ją z
sałatką z zielonych
ogórków.Składniki:2
piersi z kurczaka3 łyżki pikantnego
ketchupu2 ząbki
czosnkułyżeczka
słodkiej papryki1/2 łyżeczki
ostrej paprykipo szczypcie
tymianku,
rozmarynu,
lubczyku, cząbru,
kozieradkipieprz kolorowy2 łyżki
oleju rzepakowegoMięso pokroić na plastry o grubości około centymetra.
Ketchup,
olej, przeciśnięty przez praskę
czosnek i
przyprawy wymieszać i natrzeć
mięso. Owinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki najlepiej na noc. Następnie usmażyć na beztłuszczowej patelni grillowej, grillu lub piekarniku.