Wykonanie
Dzisiejszy przepis jest całkowitą improwizacją, za to bardzo smaczną. Obiad był tak aromatyczny, że ciężko poprzestać na jednym szaszłyku. Zapraszam na przepis!

Składniki:- 400 g
piersi z kurczaka,- marynata: 4 łyżki
oleju rzepakowego, posiekany
koperek,
sól,
pieprz,
papryka ostra,
papryka słodka,
tymianek,- pokrojona w plasterki
cebula,- pokrojone w kostkę
papryki: czerwona i żółta,- pokrojona w kostkę
cukinia,-
pieczarki - pokrojone na 4 części,- liście
lubczyku.
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na podobnej wielkości kwadraty. Umieszczamy w naczyniu z marynatą, dokładnie obtaczamy, a następnie wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki (może być nawet na noc). Na patyki nadziewamy:
mięso,
cebulę,
paprykę czerwoną,
mięso,
cukinię,
pieczarki,
paprykę żółtą,
mięso. Można w dowolnej kolejności. Układamy w naczyniu żaroodpornym (lub w rękawie), na wierzchu układamy liście
lubczyku, a następnie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni i pieczemy ok. 40 minut. Smacznego!