ßßß Cookit - przepis na Biała kiełbasa i kurczak w białym winie z porami

Biała kiełbasa i kurczak w białym winie z porami

nazwa

Wykonanie

6 surowych białych kiełbasek
1 podwójna nieduża pierś kurczaka
1 łyżka suszonych płatków słodkiej papryki
1 por - biała część
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku
0,5 szklanki białego wina
ostra papryka w proszku
suszony tymianek
Każdą kiełbaskę przekroić na pół, kurczaka pokroić w kostkę. Rozgrzać olej i poddusić pokrojonego w krążki pora. Dorzucić pokrojony w plasterki czosnek, ostrą paprykę , płatki słodkiej papryki i koncentrat. Wszystko dusić ok 5 minut. Włożyć kiełbaski i kurczaka zalać połową wina i chwilę poddusić, tak aby białko w kiełbasce i kurczaku się ścięło. Dodać tymianek i resztę wina i wstawić na 30 minut do piekarnika w temperaturze 150-170 stopni, od czasu do czasu przekręcając.
Źródło:http://mamabartka.blogspot.com/2012/03/biaa-kiebaska-i-kurczak-w-biaym-winie-z.html