Wykonanie
            Pierogów z 
kapustą i 
grzybami nie powinno zabraknąć podczas wieczoru wigilijnego.Są tak pyszne że przygotowuję je nie raz w ciągu roku :)

SKŁADNIKI NA CIASTO :polecam mój przepis podstawowy na ciast na pierogi -ciasto-na-pierogiFARSZ :1 kg 
kapusty kiszonej100 g 
suszonych grzybów1 
cebula obrana i pokrojona w kostkę1 
liść laurowy2 ziarna 
ziela angielskiegosól,
pieprzolej do podpieczenia 
cebuli i 
grzybówPRZYGOTOWANIE :Ciasto na pierogi przygotowujemy według podanego przepisu.
Grzyby zalewamy 1 szklanką gorącej 
wody i odstawiamy na kilka godzin.Następnie gotujemy je około 30 minut,dolewają 
wodę.Odcedzamy i drobno kroimy.
Kapustę płuczemy,odciskamy i gotujemy z liściem i zielem do miękkości,odcedzamy,studzimy,dokładnie wyciskamy i drobno kroimy 
kapustę.
Cebulę przekładamy na patelnię i szklimy z 
grzybami na 
oleju.Dodajemy wszystko do 
kapusty,doprawiamy 
solą,
pieprzem i mieszamy.Farsz jest już gotowy.Układamy farsz na krążku ciasta i sklejamy pierogi.Gotujemy w osolonej wodzie,3 minuty od wypłynięcia pierogów.Smacznego !!!
