Wykonanie

Są potrawy niezwykle proste i szybkie do przygotowania a w dodatku pyszne.Tak właśnie jest z tymi kotletami.Są cudowne...
serio ! :)Mięciutkie... Soczyste... I w sosie z
pieczarkami ;)Musicie spróbować ! Nic więcej nie piszę!... są super ;) !

Składniki :* 500 g chudego
mięsa wieprzowego,* 1
jajko,* 1 sucha
bułka,*
sól,
pieprz,*
oliwa do smażenia,* 500 g małych
pieczarek, oczyszczonych i pokrojonych na ćwiartki,* 250 ml
bulionu,

Przygotowanie :
Bułkę namocz w wodzie.W dużej misce dokładnie zmieszaj
mięso z
jajkiem, dobrze odciśniętą z
wody bułką, dużą szczyptą
soli i
pieprzu.Formuj kotleciki - jeśli
mięso będzie niewystarczająco ścisłe dodaj trochę
bułki tartej.Na patelni rozgrzej
oliwę, ułóż kotlety i smaż na rumiano z obu stron.Podsmażone przełóż do garnka i zalej
bulionem.Na pozostałym tłuszczu podsmaż na złoty kolor
pieczarki, dodaj do
mięsa.Duś pod przykryciem około 10 minut.Dopraw do smaku
solą i
pieprzem.W razie potrzeby sos zagęść odrobią
mąki z
wodą.