ßßß
Są potrawy niezwykle proste i szybkie do przygotowania a w dodatku pyszne.Tak właśnie jest z tymi kotletami.Są cudowne... serio ! :)Mięciutkie... Soczyste... I w sosie z pieczarkami ;)Musicie spróbować ! Nic więcej nie piszę!... są super ;) !
Składniki :* 500 g chudego mięsa wieprzowego,* 1 jajko,* 1 sucha bułka,* sól, pieprz,* oliwa do smażenia,* 500 g małych pieczarek, oczyszczonych i pokrojonych na ćwiartki,* 250 ml bulionu,
Przygotowanie :Bułkę namocz w wodzie.W dużej misce dokładnie zmieszaj mięso z jajkiem, dobrze odciśniętą z wody bułką, dużą szczyptą soli i pieprzu.Formuj kotleciki - jeśli mięso będzie niewystarczająco ścisłe dodaj trochę bułki tartej.Na patelni rozgrzej oliwę, ułóż kotlety i smaż na rumiano z obu stron.Podsmażone przełóż do garnka i zalej bulionem.Na pozostałym tłuszczu podsmaż na złoty kolor pieczarki, dodaj do mięsa.Duś pod przykryciem około 10 minut.Dopraw do smaku solą i pieprzem.W razie potrzeby sos zagęść odrobią mąki z wodą.