ßßß
Nie przepadam za podrobami, ale czasami próbuję coś z nich ugotować. Tym razem udusiłam gęsie serca w białym winie.Składniki:3/4 kg gęsich serc3 szalotkipieprzsól3/4 szklanki białego winaliść laurowy3 ziela angielskieoliwaPrzygotowanie:Serca umyjcie i podsmażcie na oliwie. Dodacjcie drobno posiekaną szalotkę. Jak cebula się zeszkli zalejcie wszystko winem. Dodajcie przyprawy. Duście jeszcze przez około 10 minut. Gęsie serca na drugi dzień smakują jeszcze lepiej.Podałam je z marynowaną cukinią (bardzo cienko pokrojoną cukinię obsmażam na złoto z każdej strony - potrzeba do tego dużo tłuszczu). Przekładam do słoiczka - układam warstwami i przesypuję oregano, bazylią, chili i czosnkiem. Zalewam octem balsamicznym. Po tygodniu jest fenomenalna.