Wykonanie
Postanowiłam zrobić
ziemniaki nadziewane farszem z
pieczarek,
boczku parzonego,
żółtego sera,
cebulki z dodatkiem przypraw.Potrawa bierze udział w konkursie pt. ,,Jesienne smaki-
ziemniaki" u Edyty

Potrzebne składniki:
Ziemniaki,
papryka ostra,
cebula,
boczek parzony,
źółty ser,
sól,
pieprz,
przyprawa do ziemniaków,
czosnek granilowany,
pieczarki,
cebula,
szczypiorek,
olej,
jajko,
masłoSposób wykonania:
Olej nagrzewamy.Smażymy drobno pokrojoną
cebulę,
pieprzymy, solimy.
Pieczarki trzemy.Dodajemy do
cebuli.
Pieprzymy, solimy.Dodajemy trochę
czosnku granulowanego.Posypujemy
przyprawą do ziemniaków.Dodajemy
słodkiej papryki.
Ziemniaki obieramy.Wrzucamy do osolonej
wody i gotujemy 5 min.
Boczek parzony trzemy na tarce.Dodajemy do reszty składników.Dodajemy łyżkę
masła.Zostawiamy do ostygnięcia.Ścieramy
żółty ser.
Ziemniakom odcinamy górę i wydrążamy je.Do
pieczarek dodajemy
żółty ser.
Szczypiorek bardzo drobno kroimy.Dodajemy do reszty.Wbijamy
jajko.Wydrążone części
ziemniaków gotujemy do miękkości.RozduszamyŁączymy razem z
pieczarkami i resztą.Nakładamy farsz do
ziemniaków.Posypujemy
bułką tartą.Pieczemy w naczyniu żaroodpornym w piekarniku ok. 30-40 min. w 200 st.Smacznego !