Wykonanie
Zainspirowana przepisem na kotleciki jajeczne u Małej Kuchareczki postanowiłam sama je zrobić, troszkę modyfikując podane składniki :)

Potrzebne składniki:11
jajek,
ser żółty,
cebula,
por,
pietruszka,
szczypiorek,
sól,
pieprz,
olej,
bułka tartaSposób wykonania:
Jajka gotujemy 10 min. od zagotowania w osolonej wodzie.Obieramy ze skorupki.
Cebulę,
pietruszkę i
szczypiorek kroimy bardzo drobno.Wszystko wrzucamy do miski.
Jajka trzemy na tarce, dodajemy
koperku.Wbijamy 2
jajka.Dodajemy z 3 łyżki
bułki tartej.Ścieramy
żółty ser.Całość mieszamy i wstawiamy na ok. 30 min do lodówki.Formujemy kotleciki.Obtaczamy w
jajku.Następnie w
bułce tartej.
Olej rozgrzewamy na patelni.Układamy kotleciki.Smażymy.Smacznego !