ßßß
Składniki na 3 porcje:2 litry bulionu domowego np. rosołu300 g piersi z kurczaka½ pęczka natki pietruszkigarść fasolki szparagowej1 marchew1 pietruszka60 g selera korzeniowego150 g brokuła1 opakowanie makaronu sojowegosól do smakupieprz do smakuSposób przygotowania:Makaron ugotować według receptury podanej na opakowaniu.Pierś z kurczaka oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą i pokroić na 3 części.Warzywa korzeniowe obrać ze skórki, opłukać a następnie pokroić (pietruszkę na pół, seler na 3 części, marchew w plasterki). Brokuł opłukać i pokroić na małe różyczki.Do garnka nalać bulion, dodać mięso, pokrojone warzywa (seler, pietruszkę i marchew), porwaną natkę pietruszki, dodać sól i pieprz do smaku, po czym doprowadzić do wrzenia a następnie gotować około 20 minut. Dodać pokrojone brokuły i gotować jeszcze przez 10 -15 minut.