Wykonanie

Składniki na 3 porcje:2 litry
bulionu domowego np. rosołu300 g
piersi z kurczaka½ pęczka
natki pietruszkigarść
fasolki szparagowej1
marchew1
pietruszka60 g
selera korzeniowego150 g
brokuła1 opakowanie
makaronu sojowegosól do smaku
pieprz do smakuSposób przygotowania:
Makaron ugotować według receptury podanej na opakowaniu.
Pierś z kurczaka oczyścić, opłukać pod bieżącą
wodą i pokroić na 3 części.Warzywa korzeniowe obrać ze skórki, opłukać a następnie pokroić (
pietruszkę na pół,
seler na 3 części,
marchew w plasterki).
Brokuł opłukać i pokroić na małe różyczki.Do garnka nalać
bulion, dodać
mięso, pokrojone warzywa (
seler,
pietruszkę i
marchew), porwaną
natkę pietruszki, dodać
sól i
pieprz do smaku, po czym doprowadzić do wrzenia a następnie gotować około 20 minut. Dodać pokrojone
brokuły i gotować jeszcze przez 10 -15 minut.