ßßß
Składniki na 4 porcje:2 cebule3-4 ząbki czosnku2 łyżki oliwy z oliwek200 g chudego mięsa wołowego4-5 pomidorów lub 0,75 litra soku pomidorowego1 czerwona papryczka pepperoni1 por1 cukinia300 g zielonej fasolki szparagowej1 pęczek natki pietruszkisól, pieprzSposób przygotowania:Cebulę oraz por obrać i pokroić na plastry. Czosnek oczyścić i zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej lub wycisnąć. Mięso pokroić w drobną kostkę.Na patelni rozgrzać oliwę, wyłożyć mięso z odrobiną wody i dusić. Następnie dodać pokrojoną cebulę, czosnek oraz por.Paprykę czerwoną i cukinię obrać ze skórki i pokroić w kostkę, natomiast paprykę peperoni posiekać na drobno.Fasolkę szparagową umyć pod bieżącą wodą, oczyścić a następnie gotować we wrzącej wodzie przez około10 minut.Pomidory obrać ze skórki, pokroić na połówki i zmiksować do konsystencji sosu.Uduszone mięso wraz z cebulą, porem i czosnkiem przełożyć do garnka. Dodać sok pomidorowy i gotować pod przykryciem około 5 minut.Następnie dodać pokrojoną cukinię, paprykę czerwoną, pepperoni, fasolkę szparagową oraz posiekaną natkę pietruszki i gotować do miękkości. Doprawić solą oraz pieprzem do smaku.Podawać ze świeżym pieczywem.