ßßß
Składniki :Masa serowo-jogurtowa:250 g sera mascarpone1/2 szklanki cukru pudru800 ml jogurtu naturalnego1 łyżka wanilii lub cukru z prawdziwą wanilią6 łyżeczek żelatyny w proszku do deserówDodatkowo:2 galaretki o smaku malinowym160 g ciasteczek maślanych z dziurką1 pojemniczek świeżych malintortownica z wyjmowaną obręcząSposób przygotowania:Żelatynę zalać 1/2 szklanki wrzącej wody, dokładnie wymieszać i odstawić do przestygnięcia.Do odrębnego naczynia przełożyć ser mascarpone, cukier puder oraz cukier z wanilią, mieszać przez chwilę, aż do połączenia się składników. Stopniowo dodawać jogurt przez cały czas mieszając na wolnych obrotach miksera.Do masy jogurtowo-serowej dodać przestudzoną, płynną żelatynę, po czym starannie zmiksować całość. Następnie masę przelać do tortownicy na ułożone na spodzie herbatniki maślane, wstawić do lodówki bez przykrycia na minimum 3-4 godziny. W tym czasie rozpuścić 2 galaretki według instrukcji zawartej na opakowaniu.Kiedy masa serowo-jogurtowa stężeje na jej wierzchu ułożyć maliny, zalać przestudzoną galaretką, po czym wstawić do lodówki na całą noc.